Top Social Icons

16 Ιουλίου 2017

Μαρμελάδα κυδώνι με βανίλια


Το κυδώνι το έχουμε συνηθίσει, και το συναντάμε περισσότερο, σαν γλυκό του κουταλιού. Δοκιμάστε και τη μαρμελάδα του! Θα σας εντυπωσιάσει η γεύση της.


Υλικά Συνταγής


    5 κυδώνια (περίπου 450 γρ. έκαστο)
    3 φλ. νερό
    3-1/2 φλ. ζάχαρη κρυσταλλική
    Χυμό από 1/2 μέτριο λεμόνι
    1 κ.γ ξύσμα λεμόνι
    1 μπαστούνι βανίλια (σκισμένο)


Εκτέλεση


Για τη μαρμελάδα κυδώνι, ξεφλουδίζουμε τα κυδώνια. Τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη ή τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

Τα βάζουμε σε κατσαρόλα και περιχύνουμε με το νερό. Μαζεύουμε φλούδες και καρδιές, τα δένουμε σε τουλπάνι και τα βάζουμε να βράσουν μαζι με τα φρούτα. Αφήνουμε να πάρουν βράση και έπειτα να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.

Αφαιρούμε το τουλπάνι με τις φλούδες (το πετάμε αφού το στραγγίσουμε καλά).  Αν έχουμε κόψει τα κυδώνια σε κομμάτια τα πολτοποιούμε με ράβδο-μπλέντερ.

Τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα λεμόνι, τη σκισμένη κάθετα βανίλια και ανακατεύουμε τακτικά με ξύλινη κουτάλα, ενώ αφήνουμε να βράσει για περίπου 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Όσο βράζει η μαρμελάδα και καραμελώνει η ζάχαρη, θα ροδίσει και το χρώμα της,  και στο τέλος θα έχει ενα απαλό ροζ χρώμα.
 Η μαρμελάδα κυδώνι ειναι έτοιμη όταν αφήνει παχιά στρώση στη ράχη της κουτάλας.

Μοιράζουμε σε 2 αποστειρωμένα βάζα.





Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια