Top Social Icons

24 Νοεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια
Έτοιμο σε: 120′ | Ποσότητα: 8-10 άτομα


 Υλικά


1 πορτοκάλι
4 μανταρίνια
4 αυγά
215 gr. κρυσταλλική λευκή ζάχαρη
170. gr. αμυγδαλόψιχα λεπτοκομμένη
1½ κουταλάκι του γλυκού baking powder
½ κουταλάκι του γλυκού καρδάμωμο
2 κουταλιές της σούπας αμαρέτο (amaretto) ή κουαντρώ (cointreau)
1 λοβό βανίλιας
Άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση


Διαλέγουμε ακέρωτα φρούτα και τα πλένουμε καλά.
Βάζουμε ολόκληρα τα φρούτα σε μια κατσαρόλα, καλύπτουμε με νερό και σιγοβράζουμε για 2 ώρες.
Κατόπιν τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε τρυπητό και να κρυώσουν.
Πριν ξεκινήσουμε προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C Κελσίου.

Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν σαν κρέμα και προσθέτουμε το καρδάμωμο, την βανίλια και το baking powder.

Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τα φρούτα ολόκληρα.

Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών την αμυγδαλόψιχα, το φρούτο και το λικέρ.
Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια φόρμα ή ταψί 24 εκ.
Ψήνουμε για μία ώρα περίπου το κέικ στους 175°C Κελσίου.
Ξεφορμάρουμε μόλις κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη λίγο πριν σερβίρουμε.
Σημειώσεις για την συνταγή:

~ Η συνταγή μπορεί να γίνει και με πορτοκάλια.
~ Μπορείτε να προσθέσετε τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
~ Η αμυγδαλόψιχα πρέπει να είναι πολύ λεπτή από ασπρισμένα αμύγδαλα!




Βασιλόπιτα με Μανταρίνια

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια

Βασιλόπιτα με Μανταρίνια


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια