Top Social Icons

26 Νοεμβρίου 2016

Ρολό με μαρμελάδα

 Ρολό με μαρμελάδα



Υλικά 


    3 αυγά
    100 γρ. + 2 κουταλιές σούπας ζάχαρης επιπλέον
    100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη
    1 φλιτζάνι. μαρμελάδα κεράσι ή αγριοκέρασο
    100 γρ. κεράσια κομπόστα στραγγισμένα από το σιρόπι τους και λιωμένα στο μπλέντερ
    λίγο βούτυρο


Εκτέλεση 


    Αλείφετε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψί 33 χ 23 εκ. με βούτυρο. Στρώνετε ένα φύλλο λαδόκολλα λίγο μεγαλύτερο από τις διαστάσεις του ταψιού και το αλείφετε και αυτό με βούτυρο. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220ο C για 15’ τουλάχιστον.

    Ρίχνετε σε ένα πυρίμαχο μπολ τα αυγά και τα 100 γρ. ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί), μέχρις ότου αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα, με πολύ ανοιχτό κίτρινο χρώμα και μικρές φουσκίτσες.

    Αποσύρετε το μπολ από το μπεν μαρί και χτυπάτε με το μίξερ για 2’-3’ ακόμη, έξω από τη φωτιά. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ρίχνετε και αυτό στο μείγμα των αυγών μαζί με 1 κουταλιά της σούπας ζεστό νερό και ανακατεύετε με μεταλλικό κουτάλι. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και το απλώνετε με τη βοήθεια μιας μεγάλης σπάτουλας. Ψήνετε για 8’-10’ στο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα.

    Στο μεταξύ απλώνετε πάνω σε μια επίπεδη και λεία επιφάνεια μια άλλη καθαρή λαδόκολλα και την πασπαλίζετε με 2 κουταλιές ζάχαρη. Αναποδογυρίζετε πάνω σ’ αυτήν το ψημένο παντεσπάνι και κατόπιν με προσεκτικές κινήσεις αφαιρείτε σιγά σιγά τη λαδόκολλα που χρησιμοποιήσατε στο ψήσιμο. Ξεκινήστε από τις άκρες και χρησιμοποιήστε ένα καλό μυτερό μαχαίρι για να ξεκολλήσουν τα δύσκολα σημεία.

    Όσο το παντεσπάνι είναι ακόμα ζεστό, απλώνετε τη μαρμελάδα και τα πολτοποιημένα κεράσια. Κατόπιν ανασηκώνοντας με τη λαδόκολλα αρχίζετε να τυλίγετε το παντεσπάνι σε ρολό. Τοποθετείτε το ρολό σε μια σχάρα για να κρυώσει επί 30’. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, που ρίχνετε από ψιλή σήτα.


Συμβουλή


Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη μαρμελάδα με αυτήν της προτίμησής σας (πορτοκάλι, βερίκοκο, ροδάκινο) έτοιμη ή σπιτική. Και για πιο πλούσια γεύση, σκορπίστε χοντροκομμένα καρύδια, αμύγδαλα ή φουντούκια πάνω στη μαρμελάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια